Nieuwsflits denktanksessie 2 september 2021

Na een kleine twee jaar zorgvuldige voorbereidingen, organiseerde Vista College, op 2 september jl. de eerste co-creatie van het Living Lab - Beroepen van de Toekomst. Op deze bijeenkomst bracht Vista College een eerste selectie van haar kernstakeholders samen, om de betekenis van een Living Lab voor de beroepen van de toekomst te bespreken en draagvlak te creëren om de ontwikkeling ervan samen uit te werken.

Er werd stilgestaan bij welke directe noden er zijn voor de sociaal-maatschappelijke uitdagingen waar Limburg voor staat. Welke trends hebben welke impact op de Limburgse regio? Is er een prioritering te bedenken welke opgave als eerste moet worden aangepast? En om welke beroepen gaat het hier dan? Wat zijn de échte ‘beroepen van de toekomst? Wat weten we daar nu wel of niet over? Dit soort vragen stonden centraal tijdens deze co-creatie.

De Beroepen van de Toekomst zijn de beroepen die nodig zijn voor de economische - maar ook de sociale - levensvatbaarheid van de regio

Limburg én voor haar toekomstige groei door technologische en sociale innovatie. Het gaat daarbij niet om korte termijn knelpuntberoepen, daar zijn verschillende initiatieven al voor in het leven geroepen; waaronder Business development van het Vista College. Het gaat om de beroepen die nu nog niet bestaan, waartoe nog niet wordt opgeleid, waar nog geen curriculum voor bestaat, maar waar wel zeer hoge nood aan is; een nood die eergisteren al bestond maar waar het onderwijs vooralsnog onvoldoende op aansluit.

Bekijk hier de volledige nieuwsflits (PDF)

Terug naar overzicht
© 2023
Created by LR Internet